Home / Blogi / Bakłażan z orzechami //allrecipes
Bakłażan z orzechami //allrecipes

Bakłażan z orzechami //allrecipes

Roladki z bakłażana z orzechami

Te roladki z bakłażana są napełnione farszem z orzechów włoskich, marchewki i miąższu bakłażana. To wspaniała wegetariańska przystawka na każdą okazję!

84569e6a 8d02 49d6 9b56 a73c9e148787 Bakłażan z orzechami //allrecipes

Składniki  ( 8 porcji)

  • 3 duże bakłażany
  • olej roślinny do smażenia
  • 2 marchewki, starte na drobnej tarce
  • 1 pęczek kolendry
  • 2-3 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

  1. Dwa bakłażany pokroić wzdłuż w cienkie plastry i usmażyć w oleju z obu stron na złocisty kolor.
  2. Pozostałego bakłażana pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i smażyć startą marchew przez kilka minut. Dodać pokrojonego w kostkę bakłażana, przykryć i dusić przez około 25 minut, mieszając od czasu do czasu. Bakłażan powinien być bardzo miękki. Zdjąć z ognia.
  3. Drobno posiekać kolendrę i orzechy. Wymieszać z bakłażanem, dodać czosnek, dobrze wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Można rozgnieść masę widelcem, żeby była bardziej gładka.
  4. Na usmażonych plastrach bakłażana umieścić nadzienie, zawinąć w rolady i spiąć wykałaczkami.

Polecamy: https://www.facebook.com/AllrecipesPL

Comments

comments

About Admin

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone! *

*

Scroll To Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com