Home / Dieta / Barbara Maria w kuchni: Lasagne z cukinią
Barbara Maria w kuchni: Lasagne z cukinią

Barbara Maria w kuchni: Lasagne z cukinią

Przepis pochodzi z bloga http://barbaramariawkuchni.blogspot.com/

 

Dobre rozwiązanie dla tych, którzy nie jedzą makaronu. Lasagne jest bardzo sycąca, choć nie wygląda. Zachęcam do przyrządzenia. Przepis autorstwa Klary Desser.

 

Składniki: (4 porcje)
  • 500g mięsa mielonego
  • masło albo tłuszcz kokosowy
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 100 ml wody
  • 5-6 suszonych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 1 duża cukinia albo 2 mniejsze
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 100g sera żółtego
  • 1 mały słoik czarnych oliwek ( ja pominęłam)
Sposób przygotowania:
Włącz piekarnik na 200° C. Usmaż mięso na maśle lub tłuszczu kokosowym. Dodaj koncentrat pomidorowy, wodę i pokrojone suszone pomidory. Dodaj wyciśnięty czosnek lub pokrojony oraz przyprawy. Pokrój cukinię w małe plasterki. Wlej oliwę do formy i połóż warstwę cukinii na to mięso, znów cukinię i mięso (mięso ma być ostatnią warstwą). Posyp żółtym serem. Piecz ok 20 minut. Serwuj z oliwkami i świeżymi przyprawami. Gotowe!
  
Lasagne+z+cukini%C4%854 Barbara Maria w kuchni: Lasagne z cukinią
Smacznego!

Polecamy także blogowy fanpage Barbary Marii na facebooku’u:

Comments

comments

About Admin

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone! *

*

Scroll To Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com