Home / Blogi / Sezon na rabarbar //allrecipes
Sezon na rabarbar //allrecipes

Sezon na rabarbar //allrecipes

Crumble z rabarbarem

Nie ma prostszego sposobu aby delektować się rabarbarem. Wyśmienicie soczysty pod kołderką kruszonki. Nie można się oprzeć!

Składniki
ilość porcji: 12 

  • 365 g rabarbaru, pokrojonego w kostkę
  • 200 g cukru kryształu
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 200 g cukru demerara
  • 80 g płatków owsianych
  • 200 g mąki pszennej
  • 225 g masła

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 55min. 

  1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni C. Lekko natłuścić naczynie żaroodporne.
  2. W dużej misce wymieszać rabarbar z cukrem kryształem i 3 łyżkami mąki. Wyłożyć na dno przygotowanego naczynia. Odstawić.
  3. W misce wymieszać cukier demerara z płatkami owsianymi i mąką. Dodać masło i wymieszać w palcach, aż będzie przypominało kruszonkę. Wyłożyć na rabarbar.
  4. Piec przez 40 minut. Podawać na ciepło lub zimno.

Obejrzyj na video!

http://allrecipes.pl/przepis/6581/crumble-z-rabarbarem.aspx

Comments

comments

About Admin

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone! *

*

Scroll To Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com