Home / Dieta / Slow food: Krakersy z siemienia lnianego
Slow food: Krakersy z siemienia lnianego

Slow food: Krakersy z siemienia lnianego

Zdrowa wersja „czipsów” i coś do podgryzania : )

Składniki:

  • mielone siemię lniane 100 g
  • pasta wasabi 3 g
  • przyprawa do ziemniaków (np. prymat) 3 g
  • woda około 100 ml
  • ser twardy podpuszczkowy – parmezan 30 g
  • sól, pieprz do smaku

Siemię lniane zalać przygotowaną wodą, po chwili dodać parmezan, pastę wasabi oraz przyprawy. Całość dobrze wymieszać. Piekarnik nagrzać do 200ºC. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia i spryskać sprayem beztłuszczowym PAM.

Masę wyłożyć cienko na blaszce i pokroić na prostokąciki. Oprószyć solą. Piec około 20-25 minut. Następnie pozostawić do ostygnięcia.

Z podanych składników wyszło 130 g krakersów, jeden krakers waży około 4 g

 Slow food: Krakersy z siemienia lnianego

 Slow food: Krakersy z siemienia lnianego

 

Składniki odżywcze dla 1 krakersa:

Białko: 0,92

Węglowodany: 0,08 g

Tłuszcze: 1,55 g

Kcal: 19

Po więcej przepisów zapraszamy na blog Eweliny:

http://nienudnadieta.blox.pl/

Comments

comments

About Admin

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone! *

*

Scroll To Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com